Lyngbeers historie


Lyngbeer blev startet i 2018 i en kælder i Lyngby af Lars Boldt. Bryggeriet er baseret på lige dele kærlighed til øl og godt håndværk. 

Lars blev i 2017 uddannet diplombrygger fra den Skandinaviske Bryggerhøjskole.

Der brygges på et 300 liters manuelt anlæg, som kræver både kærlighed og omsorg, men som kan lave fantastisk god urt. For som man siger "bryggere laver urt - gær laver øl".

Lyngbeer brygger primært overgærede øl (ale), og laver både IPA'er, sours og farmhouse ales. Der eksperimenteres med brettanomyces og bakterier, frugt og grrøntsager - alt sammen elementer, som er med til at give Lyngbeers øl kant.

Lyngbeer blev i 2019 kåret til årets nye danske bryggeri af Ratebeer.

I efteråret 2020 rykkede Lyngbeer fra Lyngby til Humlebæk i nye lokaler, hvor der tidligere lå et ciderbryggeri. Lokalerne ligger smukt uden for Humlebæk i en gammel gård, Kromosegård. Men navnet ændres ikke, for Lyngbeer er fortsat et lokalt Lyngby-bryggeri.